Eco Friendly

Ecologische T-shirts, omdat we het waard zijn! 

Met ‘we’ bedoel ik alle levende wezens op deze planeet en de planeet zelf.

Wij, van Embrace of Love vinden dat een waardevolle boodschap het verdient om geplaatst te worden op een product dat met respect en liefde voor het milieu en onder eerlijke omstandigheden is gemaakt. Want zeg nou zelf, dat voelt toch veel beter? Daarom printen we onze symbolen op ecologisch textiel en is de inkt, waar mogelijk, biologisch afbreekbaar.

Het bewustzijn omtrent eerlijke kleding  groeit met de dag, te zien aan toename van natuurlijke alternatieven voor katoen (tencel, bamboo) en de toename van ecologische en Fair Trade merken in de kledingwinkels.

We leven hier in het westen in een tijd waarin we zelf keuzes kunnen/mogen maken in wat we consumeren, terwijl het soms lijkt alsof de kledingindustrie maar bijvoorbeeld ook de voedingsindustrie hier bepalend voor is. Daarvoor kan het zijn dat je bepaalde winkelketens beter kunt vermijden en dat je soms wat meer geld uitgeeft aan wat je graag wilt hebben dan bij een product dat uit de grote industrie komt. Kies met ons bewust voor eerlijke producten en geef een ander en jezelf een goed gevoel.  Laten we samen de wereld een stukje mooier maken.

 

Embrace of Love kiest bewust

Onze T-shirts zijn van de merken Stanley &Stella en Continental Clothing.

Zij zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation  (www.fairwear.orgen hebben o.a. het GOTS keurmerk(Global Organic Textile Standard). Dit is ontwikkeld om biokatoen en andere biologisch geteelde vezels verder te produceren tot een duurzaam kledingstuk of textiel. De standaard stelt bijvoorbeeld eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan. GOTS omvat ook criteria wat betreft arbeidsomstandigheden, die gebaseerd zijn op de normen van de International Labour Organization, zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden. 

(bron: Goedewaar.nl)

We love life!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00