Ecologische T-shirts, omdat we het waard zijn! En met ‘we’ bedoel ik alle levende wezens op deze planeet en de planeet zelf.

Wij, van Embrace of Love zouden het een beetje raar vinden als we de prints, die gaan over liefde en verbinding, zouden laten printen op kleding die onder erbarmelijke omstandigheden zijn gemaakt. Wij vinden dat waardevolle boodschap het verdient om geplaatst te worden op een product dat met respect en liefde voor het milieu is gemaakt.

Dus worden deze prints gedrukt op ecologische stoffen en is de inkt biologisch afbreekbaar. Met onze boodschap willen we bewustzijn, innerlijke vrede en verbondenheid uitdragen.

Ons bewust zijn van de materialen waarmee we ons omgeven maakt dan ook deel uit van onze filosofie. De textiel handel is gigantisch. Wist je dat we zo’n 80 miljoen kilo kleding per jaar produceren? Even een paar feiten over de productie van een kledingstuk. Neem nou een t-shirt. In één t-shirt zijn ongeveer 25 bolletjes katoen verwerkt die machinaal of met de hand geplukt worden van een gemiddeld 1 meter hoge struik.(dat betekend voor de gemiddelde katoenplukker heel wat uren gebukt staan) Voor één t-shirt is ongeveer 2700 liter water nodig. In een groot deel van de ’traditionele’ textielindustrie, werken kinderen van onder de 15 jaar en hebben de arbeiders een te laag loon en werken onder risicovolle omstandigheden. Wel eens bij stil gestaan dat het in eerste instantie dankzij de planten die moeder natuur voortbrengt en dankzij de (voor een mager loon) hardwerkende arbeider dat we ons kunnen kleden in modieuze kleren? Gelukkig groeit het bewustzijn omtrent eerlijke kleding met de dag, te zien aan toename van biologische en Fair Trade merken in de kledingwinkels.

We leven hier in het westen in een tijd waarin we zelf keuzes kunnen/mogen maken in wat we consumeren. De kleding industrie maar bijv. ook de voedingsindustrie zijn bepalend voor wat er in ons voedsel zit en hoe onze kleding is geproduceerd. Pas als wij bewust gaan kiezen voor eerlijke producten dan zal de industrie zich daar naar aanpassen.

Het is aan jou en mij hoe de toekomst er straks uit ziet!

Embrace of Love kiest bewust.

De t-shirt merken waar onze prints op worden gedrukt zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation  www.fairwear.org en hebben o.a. het GOTS keurmerk. (Global Organic Textile Standard) Dit is ontwikkeld om biokatoen en andere biologisch geteelde vezels verder te produceren tot een duurzaam kledingstuk of textiel. De standaard stelt bijvoorbeeld eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan. GOTS omvat ook criteria wat betreft arbeidsomstandigheden, die gebaseerd zijn op de normen van de International Labour Organization, zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden. De GOTS standaard wordt ketendiep toegepast in de verwerking van biologische vezels. Bepaalde erkende standaarden en certificaten voor biologische landbouw zijn door GOTS toegestaan, vervolgens begint certificering op basis van GOTS bij de eerste stap in de verwerking.

(bron: Goedewaar.nl)

 

Momenteel worden onze prints gedrukt door Sillyscreens, een kleine zeefdrukkerij uit Utrecht. Zij gebruiken uitsluitend inkten op waterbasis, biologisch afbreekbaar en ook gecertifiseerd volgens GOTS.

Alle t-shirts worden met de hand bedrukt. Hierdoor kan het voorkomen dat niet elk t-shirt exact hetzelfde is, zoals met een machinale druk wel het geval is.

Onze t-shirts zijn van het merk Stanley &Stella, EarthPositiv en Continental Clothing.

Omdat we graag eerlijke producten verkopen en we een klein startend label zijn kan het zijn dat je onze t-shirts wat duurder in aanschaf vindt dan een gemiddeld t-shirt. Ne weet je dus waarom. En je kunt het ook zo zien. Net als voor een goed doel, geef je een paar euro extra zodat een ander op deze planeet onder betere omstandigheden kan werken en wonen en daardoor wat meer warmte in het hart ervaart. Wordt jouw hart daar ook blij van?